Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/frejaniemannlundrup.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858
“Opkomster” – Freja Niemann Lundrup

“Opkomster”

Trailer, træ, beslag, skruer
Totalmål: L: 322 cm x B: 175 cm x H: 200 cm
Augustiana Kunsthal og Kunstpark
TRAILERPARK
2021
 
 
“Som en påfugl folder sine fjer ud. Foldes kroppen ud. 
Traileren viser sig frem. Folder sig ud i alt sin pragt. 
Spreder sine fjer, åbner op, forgrener og fremviser. 
Én udvidelse og opkomst af krop. 
En fremvisning af sin materie – I dagens anledning, for showets skyld og til ære for dem der kigger.”

 

 

I værket “Opkomster” arbejdes der med trailerens egne materialer, træ og metal. 

Ved tilføjelser og sammensætninger af grene og beslag, udfoldes og udvides trailerens materie. Forgreninger fra sider og bund forbinder sig i et forløb, som om en vækstforstyrrelse (er flyttet ind i/har overtaget) massen – Knæ, albue og en åbning i enden. En kropsliggørelse af enheden.

 
 
 

“Ideen om at bruge trailere til kunst er en selvironisk kommentar til forestillingen om (Sønder)jylland som trailerlandet. Landsdelen som er tæt besat med trailere og tyndt besat med kunst. En fordom som trailerparken kan vende på hovedet. Kunsten når således både ud til folk, der er vant til at se på kunst og til folk som ikke selv ville opsøge kunsten. 

Kunst og trailere er to ting man ikke umiddelbart forbinder med hinanden, men netop derfor er det interessant at sætte de to vidt forskellige universer sammen. I den eta- blerede kunstpark vil traileren være et fremmedlegeme, mens kunsten vil være det på parkeringspladsen foran brugsen. I begge tilfælde vil nysgerrigheden blive vakt. Mødet med kunsten er begyndt om man vil det eller ej.

Projektet er udviklet af billedhugger Lars Waldemar i samarbejde med kurator og kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen, Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Sønderborg Kommune.”